BookLand Evolution (2016)Locul/Perioada: ASE – AULA MAGNA (7-11/03/2016)
Coordonator: Prof. Oprişa Mihai
Obiective: Găsirea unor soluții pentru viitorul profesional

 

În 2011 BookLand a adus schimbarea în lumea cărţii. A coborât-o din „turnul de fildeş” şi a adus-o în mijlocul oamenilor şi în spaţiul lor de socializare şi recreere prin organizarea celei mai de amploare Caravane naţionale de carte ,,activă” 700 zile, care a poposit în centrele comerciale, pieţele şi parcurile reşedinţelor a 40 de judeţe.

De 2 ani întâlnim prin intermediul Conferinţelor practice pentru tineri BookLand Evolution 1 milion de liceeni şi studenţi din 23 oraşe, încurajând dezvoltarea lor personală, ajutaţi de cei peste 500 speakeri care ni se alătură anual.

Conferinţele au avut loc de Luni până Vineri, în intervalul orar 15:00-17:00. În fiecare zi au fost prezenţi 3-4 speakeri diferiţi (500 VIP pe durata celor 115 zile de conferinţă). Estimăm prezenţa a peste 25.000 tineri şi în acest an.

Ca extensie pragmatică a conferinţelor, inPractica.ro este o platformă GRATUITĂ în care tinerii pot găsi oportunităţi de practică, internship-uri, trainership-uri, part-time jobs şi voluntariat pentru a-şi perfecţiona abilităţile, a dobândi cunoştinţe practice şi a-şi defini obiectivele carieristice.

Speakerii din Bucureşti au fost: Mihaela Tatu, Cristina Nemerovschi,  Mirela Bucovicean, Anca Ghinea, Lavinia Rasca, Ana Maria Guran, Paul Ardeleanu, Ana Morodan,  Alexandru Oprita,  Auraș Mihaiu, Roxana Minea, Dani Otil,  Cristina Cioran, Alexandru Mironov, Veronica Soare, Mikey Hash, Daniela Prisacariu, Matei Dima, Bogdan (Bodo) Marin

            La conferinţa de vineri, 11 martie, a participat şi un grup de 6 elevi de la clasa a X-a D, împreună cu prof. Mihai Oprişa, dirigintele clasei.