Adunarea generală a Asociației Colegiilor Centenare


La Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistrița a avut loc Adunarea Generală anuală a Alianţei Colegiilor Centenare din România, la care au fost prezenţi directorii celor  mai prestigioase colegii şi licee din România. Colegiul Național ”Matei basarab” este membru al acestei asociații și  a fost reprezentat la această întrunire de către doamna director Șorop Lidia Maria.

În calitate de invitați, la întrunire au participat si  reprezentantii judetului Bistrița Năsăud: primarul Ovidiu Crețu,  deputatul Doina Pană, precum și Inspectorul Şcolar General Camelia Tabără. 

1-alianta-colegii-centenare

  Alianţa Colegiilor Centenare (ACC) este o organizaţie naţională profesională a colegiilor din învăţământul preuniversitar, a căror existenţă a depăşit un secol şi ale căror performanţe educative sunt recunoscute. Fac parte din ACC peste 50 de colegii din întreaga țară, printre care Colegiul Național ”Matei basarab” din București, care a împlinit 157  de ani de existență, eveniment sărbătorit în data de 16 noiembrie 2016.

Scopul ACC este ” promovarea calității în învățământul românesc preuniversitar, prin creșterea autorității școlii, ca instituție menită să consacre primatul valorilor intelectuale și morale, necesare bunului cetățean”.

 

Articol parțial preluat de pe http://www.timponline.ro/