Forme ale sclaviei moderne. Ce facem cu libertatea de a munci?


7 martie 2017, ora 16.00, București  

Colegiul Național Matei Basarab

 

In perioada 24 februarie – 8 martie, alaturi de Ronnie Matthew Harris, Directorul I AM Campaign, reprezentant al Departamentului de Stat al SUA, și parteneri din România, se desfășoară Campania Ce facem cu libertatea de a munci?, orientata pe informarea tinerilor in legatura cu pericolele din spatele ofertelor de munca in strainatate. Intr-o primă fază se desfasoara o campanie pilot, care sa testeze nevoia de informare pe aceasta tema in cele trei centre regionale si in capitala. Sunt vizate, in primul rand, licee cu specializari in servicii de deservire publica sau turism din randul carora multi absolventi aleg sa plece sa munceasca in strainatate. Ulterior, campania va continua in alte orase. Totodata, se doreste implicarea partenerilor si sustinatorilor nostri in extinderea campaniei la nivel rural, unde lipseste o informare directa si de unde sunt racolate multe potentiale victime.

Campania se desfăsoară în mai multe etape, una dintre acestea fiind la Colegiul Național Matei Basarab din Bucuresti în ziua de 7 martie 2017.  Colegiul a avut onoarea de a o avea oaspete pe Alteta Sa Regala Principesa Maria, fiica cea mica a regelui Mihai al Romaniei.

 

Programul activităților:

Partea I:

16.00 – Introduction Director Colegiul Național Matei Basarab + Aurora Martin (very short overview campaign)

16.05 – Aurora Martin: Modern Day Slavery (15 min slavery – emigration) + (15 min how you can become a victim: 3 videos)

16.35 – Ronnie Matthew Harris, I AM Campaign (10 min – speech and translation)

16.50 – President ANES, Andra Croitoru

16.55 – Alexandru Năstase, reprezentantul elevilor din Colegiul Național Matei Basarab

 

Partea a II-a:

17.10 – Petra Dobruska, One World Romania – sex trafficking documentary

17.30 – Anca Dohotariu, prodecan Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti

17.40 – Ionela Ciolan, Amnesty International Bucuresti

17.50 – Q&A