Educație managerială și antreprenoriat


  • Locul / Data: Colegiul Național ”Matei Basarab” (30.09.2016)
  • Coordonator: Gabriela Tudor, Prof. Diță Nicolae, Prof. Lidia Șorop
  • Obiective: dezvoltarea abilităților de a stabili obiectivele și scopurile în business și antreprenoriat, de a dezvolta propria afacere

               Colegiul Național Matei Basarab a găzduit astăzi, la data de 30 septembrie, conferința intitulată “Educație managerială și antreprenoriat”, avându-i invitați pe domnul Felix Pătrășcanu, cofondator “FAN Courier” și Marius Bostan, cofondator al “Fundației naționale a tinerilor manageri”, amandoi membri ai “Romanian business leaders”. La eveniment au participat atât conducerea și cadre didactice, cât și un număr mare de elevi de la clasa a 9-a până la clasa a 12-a.

              În deschidere, domnul Felix Pătrășcanu a prezentat experiența sa în cei 18 ani de conducere a firmei, ajungând astăzi la o cifră de afaceri importantă și la un număr de aproape 4750 de angajați. Domnul Pătrășcanu a punctat în discursul său importanța libertății pe care ți-o acordă această meserie, și totodată responsabilitatea care atârna pe umerii unui antreprenor. În continuare, domnul Marius Bostan a început discursul punctând necesitatea succesului în viața fiecăruia dintre noi, definindu-l ca fiind produsul oportunității și al competenței. De asemenea, domnia sa a specificat că în activitatea de manager pe care a depus-o, un rol determinant l-a avut funcția de planificare, lucru care l-a ajutat și în organizarea, conducerea și controlul firmei. O concluzie comună a discursurilor amândurora a fost aceea că perioada de început a fost plină de greutăți, însă satisfacțiile obținute anulează toate greutățile. O altă concluzie, de asemenea punctată de ambii invitați a fost importanța rolului previziunii în conducerea unei firme.

               Conferința a fost interactivă, elevii punându-le celor doi invitați diverse întrebări și animând atmosfera din sală. La final, domnul Bostan i-a invitat pe elevi să aplice pentru un curs online de management, oferind și câteva burse de studiu celor interesați. Astfel, cei doi invitați au încheiat conferința îndemnându-i pe tinerii liceului să exploreze știința și arta managementului.