Consiliul Elevilor


Ce înseamnă Consiliul Elevilor? Un grup de tineri ce au ca scop realizarea unui viitor mai bun, atât pentru ei, cât și pentru ceilalți. Însă, ce înseamnă Consiliul Elevilor din Colegiul Național “Matei Basarab”? Un ansamblu format din membri implicați, creativi și deschiși către orizonturi în care anumite bariere sunt un prilej de a-i ambiţiona şi de a evolua.

Cu minți care mai de care mai luminate și încărcate de creativitate, elevii propun o mulțime de proiecte și activități menite să responsabilizeze și să contribuie la dezvoltarea personală a fiecăruia dintre ei. Nu numai că au curajul să-și exprime în fața celorlalți ideile, ci au și determinarea de a le pune în practică.

Obiectivul este definit de dorința de a ne asigura că atât drepturile elevilor, cât și îndatoririle acestora sunt respectate de către toți factorii participanți la actul educațional din unitatea noastră de învățământ. Multiple scopuri se leagă de activitatea de reprezentare, iar printre acestea se numără organizarea spectacolelor festive, caritabile, dezbaterilor, concursurilor, dar și a voluntariatelor, propagarea vocii colective a elevilor!

De asemenea, în cadrul consiliului, se aduc în discuție diferite probleme cu care se confruntă elevii. Dând dovadă de maturitate și obiectivitate, aceștia comunică între ei și ajung la un punct comun găsind soluția potrivită.

Cum buna organizare este un lucru esențial într-o echipă, elevii au funcții definite clar: președinte, vicepreședinte, secretar general, avocat al elevului. În același timp, sunt prezente diferite departamente (Departamentul Cultural, Departamentul Sportiv, Departamentul pentru concursuri, Departamentul de mobilizare, informare şi formare) ce conțin atât un director, cât și un grup de elevi care au aptitudinile necesare pentru a putea realiza activitățile propuse. Mateiștii sunt dornici de schimbare pozitivă, însă sunt conștienți că schimbarea trebuie să pornească de la ei. Astfel, vocea lor se face auzită prin intermediul Consiliului Elevilor, unde fiecare consilier e liber să-și exprime opinia.

Deși este vorba despre un grup de elevi, ei au sprijinul total din partea profesorilor, care sunt mulțumiți să vadă că de la o vârstă atât de fragedă, aceștia au dorinţa de a construi un viitor mai bun.

Pe zi ce trece, elevii mai fac un pas pe drumul succesului. La un moment dat, ei vor ajunge să se uite în urmă cu zâmbetul pe buze, admirându-şi realizările și evoluția.

Cum tinerii implicați dau dovadă de inteligență, originalitate și determinare, ajungem la concluzia că elevii Colegiului Național “Matei Basarab” anunță că intenționează să treacă peste barierele imposibilului.

Pentru informații suplimentare:

1)Facebook-https://www.facebook.com/CNMBCSE/;

2)Instagram-https://www.instagram.com/consiliulelevilorcnmb/?hl=ro

3)E-mail-consiliulelevilorcnmb@yahoo.com