Proiecte Internaționale


Schimb de experiență cu Grillska Gymnasiet din Uppsala, 9-10 octombrie  2017
Tema: Leading towards a more humane society and a more tolerant world.

În zilele de 9-10 octombrie  2017 vom avea oaspeți din Suedia, 15 elevi de la Grillska Gymnasiet din Uppsala într-un schimb de experiență menit să ne ofere informații despre un alt sistem de învățământ european.
Programul vizitei va cuprinde asistența la ore, un atelier de pictură pe sticlă, o manifestare sportivă cu elevi din cele două țări și un tur al orașului București.
Sperăm să avem toți o experiență foarte plăcută, folositoare pentru ambele părți și să fie începutul unor prietenii între elevii noștri sau  a unei colaborări viitoare.

 

Podurile toleranței, 17 – 18 mai 2016

 

Proiect european – ”CITIZEN RIGHTS EUROPE”

În perioada noiembrie – decembrie  2015, elevii claselor a X – a A, C, D, E, G, I au participat sub îndrumartea doamnelor prof. Coldea Mihaela și prof. Căplescu Iuliana activitățile din cadrul proiectului European  CITIZEN RIGHTS EUROPE”.  Premiul I  obținut de Colegiul Național “Matei Basarab” este dovada implicării atât a cadrelor didactice coordonatoare cât și elevilor. Ca urmare a obținerii acestui premiu,  elevii au vizitat Parlamentul European de la  Bruxelles.

 

European Schools – Comenius Regio

 

Realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului