Parteneriate
SPIRITUL MATEIST – GARANȚIE A SUCCESULUI ÎN CARIERĂ
Obiectul protocolului de colaborare:
- Prezentarea ofertei educaționale a Colegiului Național “Matei Basarab” pentru anul școlar 2023 – 2024 elevilor de clasa a VIII-a din școli generale ale municipiului București și ale județului Ilfov, astfel încât opțiunea pentru a studia în acest colegiu, după absolvirea gimnaziului, să fie în topul preferințelor cât mai multor elevi bine pregătiți și cu aspirații înalte privind studiul și cariera.
Fundația ENSO pentru dezvoltare prin educație și tehnologie, 04.04.2019
Obiectul protocolului de colaborare:
- Oferirea posibilității de participare în mod gratuit la experiențe de învățare care vin în completarea materiilor predate în cadrul sistemului public de învățământ;
- Susținerea tinerilor în implementarea unor proiecte cu impact social;
- Conectarea tinerilor cu companii și ONG-uri în vederea participării în cadrul unor programe de internship sau voluntariat;
- Conectarea tinerilor din diverse licee și susținerea acestora în implementarea unor proiecte de interes comun
Fundația “Copii în Dificultate”, 02.04.2019
Scopul protocolului: desfășurarea de diferite proiecte educaționale, artistice și de conștientizare organizate în sprijinul copiilor cu dizabilități grave asistați de Fundația Copii în Dificultate prin implicarea voluntară a profesorilor și copiilor din cadrul Colegiului Național ,,Matei Basarab”
Obiectivele protocolului:
- Creșterea gradului de acceptare și incluziune socială a copiilor cu dizabilități grave;
- Creșterea gradului de implicare a comunității în susținerea copiilor cu dizabilități grave;
Asociația TRANSCENA, 12.03.2019
Obiectul acordului: realizarea în parteneriat Asociația Transcena și Colegiul Național ,,Matei Basarab” a 4 activități din cadrul proiectului european de educație prin artă “Prevenirea violenței de gen, perspectiva tinerilor – DECIDES Europe”. Proiectul este derulat de Fundația Interarts Spania – lider de proiect, Asociația Trabe Spania, Kvindemuseet Kvindemuseet i Danmark și Asociația Transcena România și este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Rights, Equality and Citizens (Drepturi, Egalitate și Cetățenie). Durata proiectului este de 2 ani în intervalul septembrie 2018 – august 2020.
În cadrul proiectului se vor desfășura ateliere de lucru pentru tineri și elevi pentru a discuta și a oferi informații despre aspectele de prevenire, culturale și sociale legate de violența de gen și violența domestică. Aceste ateliere sunt dedicate educației prin artă și au ca obiectiv senzibilizarea și învățarea folosind teatrul forum, dezvoltarea abilităților de comunicare și a atitudinilor de toleranță, non-discriminare și angajare civică. Atelierele vor avea de asemenea obiectul de a realiza un produs cultural specific. În perioada de pregătire a spectacolului de teatru forum vor avea loc seminarii și instruiri adresate elevilor și profesorilor. Seminariile pentru elevi îi vor pregăti ca viitori potențiali formatori pentru colegii lor. Instruirea pentru profesori le oferă acestora un cadru de dezvoltare a abilităților de a recunoaște fenomenul de violență domestică, de a înțelege cadrul legal de prevenire și suport pentru tineri, ajutându-i totodată să-și sporească capacitatea de a detecta potențialele victime.
Activități:
- Realizarea unui spectacol de teatru forum pe tema riscurilor pe care le prezintă violența domestică și violența de gen pentru adolescenți. La activitate participă 15 elevi ai Colegiului Național ,,Matei Basarab” din clasele IX- X, 1 regizor și 3 actori din partea Asociației Transcena. Numărul de întâlniri proiectate – 5 pentru realizarea scenarului, 10 pentru realizarea spectacolului. Perioada de desfășurare proiectată: 20 februarie – 31 mai 2019. Data posibilă a premierei – 30 sau 31 mai 2019.
- Seminar de formare a celor 15 elevi participanți la atelierul de teatru forum cu obiectivul: dezvoltarea abilităților de formator ale participanților la spectacolul de teatru forum, pentru ca ei să poată în viitor desfășura educația de la egal la egal și realiza, împreună cu colegii lor, proiecte de teatru forum. Numărul de sesiuni proiectate – 8. Aceste sesiuni se derulează în zilele în care au loc și repetițiile, repetițiile și sesiunile de pregătire fiind corelate. Perioada de desfășurare proiectată: 1 martie – 20 mai 2019.
- 20 de reprezentații cu spectacolul de teatru forum în 16 de unități școlare din București și 4 unități școlare din mediul rural pentru un public total de 1500 de elevi, 300 de părinți și 60 de profesori. Perioada de desfășurare proiectată: 1 octombrie 2019 – 30 mai 2020.
- Organizarea unei mobilități constituite din:
- 2 deplasări pentru schimb de experiență ale celor 15 elevi din Colegiul Național ,,Matei Basarab” participanți în atelierul de teatru forum, respectiv o deplasare în Danemarca în Aarhus și o deplasare în Spania în Madrid. Fiecare deplasare durează 5 zile. Datele deplasărilor urmează să fie stabilite de comun acord cu partenerii de proiect care îi vor găzdui.
- Întâlniri și schimb de experiență la București ale elevilor din Colegiul Național ,,Matei Basarab” cu cele 2 grupe de elevi din proiect, 15 elevi Danemarca, Aarhus, 15 elevi din Spania și Barcelona. Datele deplasării lor urmează să fie stabilite de comun acord cu părțile implicate. Datele deplasărilor urmează să fie stabilite de comun acord cu partenerii de proiect care vor veni la București.
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (FAIMA), 11.03.2019
Scopul protocolului: Protocolul se încheie în scopul reglementării cadrului legal de cooperare între cele două părți, în vederea orientării profesionale a elevilor prin derularea în unitatea de învățământ liceal semnatară a unei campanii de informare și promovare a beneficiilor accederii la sistemul de învățământ universitar tehnic.
Obiectivele protocolului
- Dezvoltarea rețelei de consiliere și informare privind accesul la învățământul superior tehnic;
- Consilierea elevilor în vederea alegerii realiste a unității de învățământ superior respectiv a carierei;
- Promovarea accesului elevilor la învățământul terțiar universitar tehnic, prin organizarea de sesiuni de promovare și informare, distribuirea directă și online a broșurilor de informare.
Institutul Național Pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, 04.03.2019
Scopul acordului de parteneriat: desfășurarea unor activități comune care să se integreze în activitățile specifice ale partenerilor: cercetare în domeniul istoriei contemporane și inserarea rezultatelor în activități educative nonformale.
Obiectivele parteneriatului:
- Promovarea și implicarea cetățenilor, îndeosebi a celor tineri, elevi și studenți, în activități socio – culturale, științifice și de voluntariat;
- Dezvoltarea competențelor de specialitate ale cadrelor didactice prin participarea acestora la activități specifice din domeniul istoriei contemporane;
- Dezvoltarea legăturilor de colaborare dintre mediul academic și cel educațional prin implicarea în mod activ în promovarea în scop educațional a rezultatelor cercetării;
- Sprijinirea demersurilor educaționale de la nivel formal cu activități comlementare desfășurate la nivel nonformal;
- Dobândirea unor competențe concrete de comunicare într-un cadru nonformal prin susținerea unor comunicări în cadrul activităților comune și în alte contexte.
Principalele activități vizate:
Obiectivele menționate mai sus vor fi materializate prin activități care se vor desfășura periodic și la care vor participa elevii din instituțiile de învățământ partenere, alături de profesorii coordonatori. Dintre acestea, amintim: proiecte derulate de INST, conferințe și alte manifestări științifice, lansări de carte, pubicarea articolelor în revista INST, “Arhivele Totalitarismului”, înscrisă în baze de date internaționale etc.
Activitățile vizate vor fi organizate de specialiști ai domeniului din cadrul INST sau invitați, cadre didactice ale instituțiilor partenere și din alte instituții de cercetare, cultură și de învățământ preuniversitar și universitar. Ele se vor desfășura la sediile celor două instituții partenere, precum și în alte instituții de cercetare, învățământ și cultură, după caz.
Participanții (elevi, studenți, profesori, cercetători, voluntari) vor implementa activități de tip cerc de specialitate, workshop, aplicații practice în domeniul istoriei contemporane, organizarea de sesiuni de comunicări, expoziții tematice, aniversarea și comemorarea unor evenimente istorice și altele.
Societatea Studenților în Medicină din București, 17.03.2019
Scopul acordului de parteneriat: reglementarea colaborării în vederea derulării proiectului de informare “AUTOMEDICAȚIA” din cadrul departamentului Societății Studenților în Medicină din București.
Obiectivele parteneriatului:
- Promovarea unui stil de viață sănătos printre elevii de liceu
- Prezentarea de informații esențiale accesibile;
- Aprofundarea noțiunilor prezentate prin discuții libere purtate de studenții în medicină cu elevii de liceu.
- Dezvoltarea personală a elevilor
- Autocunoașterea și construirea unei imagini pozitive despre sine;
- Informarea cu privire la probleme de sănătate individuală;
- Spiritul de competiție.
- Prevenție a comportamentelor cu risc pentru sănătate
- Prezentarea investigațiilor clinice posibile;
- Mijloace de profilaxie;
- Metode de protecție.
Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21, 28.02.2019
Scopul acordului de parteneriat: reglementarea colaborării în vederea derulării proiectului “Parteneriat public – privat pentru o Europă sustenabilă, echitabilă și deschisă”, implementat ca subgrant al proiectului “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021 (First phase: Romania, Finland and Croatia January 2019 – June 2020)“, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația Fingo din Finlanda, împreună cu partenerii: FOND (România), CROSOL (Croația), CONCORD (Confederația Europeană de ONG-uri)
Obiectivele parteneriatului:
- Susținerea programului României în realizarea misiunii asumate în calitate de Președinte al Consiliului Uniunii Europene de consolidare a proiectului European în beneficiul cetățenilor europeni și de implementare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă;
- Consolidarea rolului organizațiilor neguvernamentale în procesul de realizare a prioritaților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, prin implicarea în activități a minimum 6 ONG/asociații ale tinerilor;
- Mobilizarea unui număr semnificativ de tineri ca actori – cheie în cadrul acțiunilor menite să crească gradul de conștientizare a cetățenilor cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) , în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene;
- Consolidarea parteneriatului public-privat la nivel local în vederea identificării oportunităților capabile să contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.
Școala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu”, 11.02.2019
Obiectivul: stabilirea rolului și responsabilităților în vederea desfășurării Simpozionului și a Concursului regional “Viitorul a început ieri. Tradiție și inovație în educație”, ediția a VII-a, 11 aprilie 2019
Clubul copiilor Sector 1, 11.01.2019
Scopul acordului de parteneriat: colaborarea în vederea organizării și desfășurării de activități extrașcolare în instituția aplicant și alte locații prin concursurile și spectacolele din cadrul proiectului municipal “Civi Euromedia”
Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, 31.01.2019
Scopul protocolului: promovarea unei colaborări între cele două instituții, în aria educațională, pentru orientarea profesională a absolvenților de liceu în domeniile dezvoltate de Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului.
Obiectivele colaborării:
- Consilierea în orientarea profesională și școlară a elevilor din Colegiul Național “Matei Basarab” din București prin informarea lor în legătură cu perspectivele absolvirii unei facultăți în domeniile pe care facultatea le gestionează;
- Asigurarea unei legături optime între școală și cerințele socio – profesionale privind formarea de specialiști în aria de competență a Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului;
- Cunoașterea instituției de învățământ superior și a facultăților sale;
- Vizite reciproce de informare, cooperare, dezvoltare.
Ministerul Apărării Naționale, Centrul Militar al Sectorului 3, 11.12.2018
Obiectivul protocolului: Atragerea spre profesia militară a candidaților cu potențial aptitudinal ridicat și adecvat cerințelor ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale
Scopul protocolului:
- Prezentarea ofertei educaționale și profesionale a Ministerul Apărării Naționale în unitățile de învățământ liceal din România;
- Prezentarea carierei militare ca posibilă opțiune în alegerea profesiei și a pașilor de urmat în vederea admiterii într-o instituție / unitate de învățământ militar sau program de formare profesională inițială;
- Orientarea profesională a tinerilor interesați să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Apărării Naționale;
- Dezvoltarea spiritului civic și a sentimentului de apartenență națională, îmbunătățirea percepției tinerilor față de rolul armatei și al militarului în societate.
Tematica acțiunii: Rolul și locul armatei între instituțiile statului, rolul biroului informare – recrutare, consiliere, orientare / reorientare – modalitatea de contact, categoriile de forțe ale armatei, categoriile de personal militar în armată, instituțiile militare de învățământ – denumire, localizare, durata pregătirii, echivalentul civil, condiții de studiu, condiții de cazare și de hrănire, ținuta, modalități de petrecere a timpului liber, absolvirea, criterii generale și specifice, arme și specialități pentru care se organizează concurs de admitere, aspecte generale legate de mediul militar și stilul de viață al cadrelor militare, calitatea de membru NATO – implicații, participarea și contribuția armatei române la misiunile internaționale, algoritmul accederii în sistemul militar, modul de desfășurare a fiecărei etape, considerente generale cu privire la mediul militar.
Asociația Țara Tinerilor Uniți, 15.11.2018
Scopul acordului de parteneriat: implementarea activităților aferente proiectului “Vocea tinerilor din sectorul 3“, depus în cadrul sesiunilor de proiecte finanțate de către Primăria Sectorului 3 a Municipiului București.
Colegiul Național “Ion Neculce”, 14.11.2018
Scopul acordului de parteneriat: reglementarea colaborării în vederea inițierii, organizării, susținerii, derulării și promovării activităților specifice menționate în cadrul Proiectului Civitas “Generația Centenarului Marii Uniri se implică în protejarea patrimoniului național“, în special în vederea asumării unei atitudini proactive a generației Centenarului Marii Uniri față de moștenirea valorilor materiale și spirituale create de înaintași în beneficiul propriu și al societății.
Obiectivele parteneriatului:
- Promovarea coerenței și a convergenței acțiunilor menite să valorifice patrimoniul cultural, asigurând astfel și generațiilor viitoare atașamentul și responsabilitatea ocrotirii și îmbogățirii acestuia prin contribuție proprie;
- Responsabilizarea față de sine și față de ceilalți;
- Aprecierea valorilor trecutului prin raportarea la actualitate;
- Exersarea competențelor de comunicare;
- Exersarea gândirii critice;
- Exersarea gândirii prospective prin înțelegerea rolului istoriei în viața prezentă și ca factor de predicție a schimbărilor;
- Evaluarea și monitorizarea impactului colaborării interinstituționale pe diferite planuri la finalul parteneriatului.
Asociația PROACTA EDU, 13.11.2018
Scopul acordului de parteneriat: desfășurarea activităților de formare în cadrul programului de formare continuă “PROFESOR ȘI PĂRINTE AZI”
Centrul de Proiecte Educaționale și sportive București PROEDUS, 06.11.2018
Scopul protocolului: asocierea celor două instituții, în folosul elevilor unității de învățământ, având la bază protocolul de parteneriat încheiat între PROEDUS și ISMB.
Asociația Folkul Acasă În Realitate, 6.11.2018 – 30.11.2018
Scopul protocolului de colaborare: promovarea unei colaborări între cele două instituții, în aria educațională, în cadrul proiectului “InformART – educație culturală informală pentru publicul de mâine”, implementat de Asociația Folkul Acasă În Realitate, finanțat de Primăria Sectorului 3, pentru creșterea conștientizării elevilor cu privire la valori culturale românești, dar și crearea cadrului organizatoric de educație informală a tinerilor, care să faciliteze accesul acestora la act cultural de calitate.
Obiectivele colaborării:
- Integrarea unor elemente culturale autohtone românești (muzică folk, poezie) într-un context educațional informal ce vizează locuitorii sectorului 3, în special a celor din tânăra generație;
- Crearea oprotunităților de afirmare pentru tinerele talente din sectorul 3, stimularea creativității acestora și dezvoltarea lor individuală ca viitori artiști și ca public cunoscător.
Școala Gimnazială Metropolitană ARC, 09.10.2018 – 30.04.2019
Scopul acordului de parteneriat:
- Realizarea activităților din cadrul proiectului “Arta dezbaterii și cetățenie europeană” realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și alte instituții publice de educație și cultură din București și străinătate;
- Promovarea regulilor dezbaterii publice într-o societate democratică, a principiilor cetățeniei europene și a dialogului intercultural în rândul elevilor de gimnaziu.
INTEGRALEDU S. R. L., 19.09.2018 – 18.09.2019
Scopul acordului de parteneriat: derularea proiectului “Educație fără granițe”
Obiectivele parteneriatului:
- Informarea elevilor din România despre oportunitățile de studiu în străinătate, prin: târguri educaționale, seminarii publice, prezentări în licee, distribuire de materiale informative;
- Susținerea elevilor din România în procesul de aplicare pentru diferite forme de învățământ în străinătate.
Activitățile principale ale proiectului:
- Consultanță educațională individuală gratuită pentru alegerea instituției de învățământ;
- Târguri educaționale de universități, licee și tabere de limbi străine cu acces gratuit pentru public: World Education Fair;
- Seminarii publice gratuite;
- Organizarea interviurilor gratuite cu instituțiile de învățământ la care elevul a aplicat;
- Prezentări periodice în școli, licee și universități.
Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Fundația “Compania Teatrală Vouă”, 17.09.2018 – 31.11.2018
Obiectivul parteneriatului: organizarea în parteneriat a evenimentului “Și râsul ne unește”, program socio – cultural adresat liceenilor și studenților bucureșteni în anul Centenarului Marii Uniri cu rolul de a promova cultura în rândul tinerilor bucureșteni. Prin intermediul proiectului, tinerii bucureșteni au avut parte de un număr de 16 spectacole desfășurate în cadrul a 8 licee bucureștene și 8 facultăți precum și o gală finală.
VOLUM, Federația Organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România, 07.06.2018 – 06.06.2019
Scopul acordului de parteneriat: derularea proiectului “Școala de voluntariat”
Obiectivele parteneriatului:
- Facilitarea accesului de desfășurare de ateliere pe tematica proiectului la clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, în vederea participării la ateliere pe tematicile: Voluntariat, Dezvoltare profesională, Participare cetățenească în comunitate;
- Oferirea de sprijin logistic în vederea desfășurării calitative a activităților de educație nonformală din cadrul atelierelor.
Scopul proiectului: Oferirea unui set de resurse educaționale cu activități din sfera educației nonformale, creșterea nivelului de competențe civice în rândul tinerilor și conștientizarea importanței voluntariatului în procesul de schimbare socială, prin organizarea de ateliere tematice ce vizează împuternicirea și motivarea elevilor și profesorilor de a participa activ la dezvoltarea comunității și înscrierea în activități de voluntariat.
Colegiul Național “George Coșbuc”, 24.04.2018 – 30.08.2018
Obiectivele:
- Îmbunătățirea sistemului de educație la nivelul unităților de învățământ partenere, prin generarea de idei;
- Realizarea unei baze de date cu tipuri, metode și activități de învățare;
- Diseminarea rezultatelor obținute prin mijloace mass media și internet;
- Desfășurarea Simpozionului Național “100 de idei pentru educație”, ediția I, 2018
Scop: simpozionul urmărește descoperirea a 100 de idei privind educația, care să contribuie la dezvoltarea carierei didactice, motivarea elevilor și profesorilor, adunarea mijloacelor și metodelor pentru modernizarea sistemului de educație, creșterea gradului de atractivitate a învățării, dialogul intercultural, realizarea unei comunități plăcute de lucru, generatoare de idei și bune practici.
Din partea Colegiului Național “Matei Basarab” echipa de proiect a fost coordonată de către prof. Popescu Maria. Au participat 20 de elevi care au realizat un proiect cu tema ” Integrarea copiilor cu carențe educaționale speciale”.
Organizația Națională “Cercetașii României”, 28.03.2018
Scopul acordului de parteneriat: reglementarea colaborării dintre părți în vederea derulării de activități în parteneriat, astfel încat acestea să contribuie la crearea unui cadru optim de educare și dezvoltare pentru copii și tineri ca cetățeni responsabili ai comunității.
Obiectivele parteneriatului:
- Organizarea unor activități care să asigure formarea abilităților de viață pentru copiii și tinerii din București;
- Facilitarea implicării și participării copiilor, tinerilor și cadrelor didactice din București la activități de educație non-formală în cadrul instituțional oferit de Organizația Națională “Cercetașii României”;
- Organizarea, în unitățile de învățământ preuniversitar, a activităților destinate elevilor în cadrul programului Național “Școala altfel”;
- Promovarea acțiunilor organizate de către Organizația Națională “Cercetașii României în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului;
Activitățile principale:
- Adunarea Națională Educațională derulată în perioada 21-22 aprilie 2018 și găzduirea acesteia de către Colegiul Național Matei Basarab din București.
- Organizarea Forumului European De Metode Educative, desfășurat în perioada 30 mai – 3 iunie 2018, Phoenicia Grand Hotel București
- Derularea de activități extrașcolare adresate copiilor și tinerilor și derularea de programe de formare pentru cadre didactice în colaborare cu instituțiile de învățământ din București.
Fundația pentru SMURD, 10.11.2017
Obiectivul: desfășurarea de acțiuni comune pentru încurajarea comportamentului umanitar, informarea și pregătirea elevilor pentru a acționa în cazuri extreme.
În cadrul protocolului de colaborare s-au desfășurat următoarele acțiuni:
- Noțiuni de prim ajutor în liceu;
- Prezentări și exerciții de acordare a primului ajutor;
- Activități de promovare a voluntariatului și a acțiunilor de strângere de fonduri.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (A. S. F.), an școlar 2017 – 2018
Scopul acordului de parteneriat: derularea programului “Să vorbim despre piața financiară ne-bancară”.
Obiectivele parteneriatului:
- Creșterea nivelului de informare al elevilor din învățământul preuniversitar;
- Dezvoltarea abilităților și conștientizarea asupra oportunităților și riscurilor financiare;
- Asigurarea unei mai bune înțelegeri a caracteristicilor principale ale produselor și serviciilor financiare reglementate de A. S. F.;
- Crearea unui punct de start în stabilirea unei culturi financiare generale;
- Participarea la îmbunătățirea calității generale a învățământului financiar;
- Îmbunătățirea suportului educației.
Activități:
- Prezentări în cadrul orelor de curs a noțiunilor de piață financiară, însoțite de acordarea de materiale educative;
- Organizarea unui concurs școlar pe teme de educație financiară ne-bancară;
- Posibilitatea organizării de prezentări și acțiuni interactive în cadrul săptămânii Școala Altfel.
Asociația Adventure Study, an școlar 2017 – 2018
Scopul acordului de parteneriat: dezvoltarea unor programe de studiu dedicate tinerilor începând cu 14 ani, programe care se derulează în parteneriat cu Instituții prestigioase de învățământ din Europa sub numele “My University Way”.
Obiectivele parteneriatului:
- Creșterea interesului elevilor și profesorilor pentru învățare;
- Implicarea cadrelor didactice în activități de voluntariat / proiecte sociale / proiecte cu expunere internațională;
- Dezvoltarea spiritului competițional la elevi prin conștientizarea abilităților necesare integrării în învățământul european.
Activitățile principale:
- Organizarea mini-târgurilor educaționale unde vor fi prezente universități și școli cu programe academice din UK, Franța, Elveția, Olanda, Germania care vor oferi informații despre posibilitățile de studiu în străinătate în cadrul unor tabere academice sau la universități;
- Prezentări de programe internaționale de educație.
Asociația ARMONIA EDUCATIVA, 20.09.2017
Obiectul protocolului: participarea celor două instituții la conferința organizată în data 29.09. 2017, cu tema “Prevenirea și combaterea consumului de drog în rândul tinerilor” – realizată ca parte componentă a proiectului “Împreună” din mobilitatea de tineret Erasmus Plus.
Universitatea Bucuresti, Ianuarie 2016 – Iunie 2016
Crucea Rosie , Septembrie 2015 – Iunie 2016
Asociatia Armonia Educativa, Ianuarie 2016 – Iunie 2017
SANITAS, Noiembrie 2015
Colegiul “Gheorghe Asachi”, Decembrie 2015
Universitatea Crestină “Dimitrie Cantemir”, Septembrie 2015 – Iunie 2016
Grupul EDUCATIVA, Septembrie 2015 – Iunie 2016
PROEDUS, Decembrie 2015
Universitatea “Lumina”, Noiembrie 2015 – Noiembrie 2016
Universitatea “Titu Maiorescu”, 2015
Asociaţia In Motion, Iulie 2015 – Octombrie 2015
Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Septembrie 2015
ASYST, 2015 – 2016
Asociaţia “Bucureştiul tinerilor”, Septembrie 2015 – Iunie 2016
One World Romania, Octombrie 2015 – Iunie 2016
Colegiul Naţional “Ion Neculce”, Februarie 2015 – Noiembrie 2015
Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Martie 2016
Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti,Noiembrie 2015 – Decembrie 2015
Şcoala Superioară Comercială “Nicolae Kreţulescu”, 2015 – 2016
Telekom, Decembrie 2015
Student Education Consulting, Octombrie 2015 – Iulie 2016
Civitas, 2015 – 2016
Edmundo, Septembrie 2015 – Iunie 2016
Fundaţia “Parteneri pentru dezvoltarea locală”, Octombrie 2015 – Iunie 2016
British Council, 2016
ECDL, 2004