“Codez la science “, 6-13 noiembrie 2018 

În perioada 6-13 noiembrie  2018 s-a desfășurat proiectul internațional  în cadrul atelierelor “Codez la science “ organizate de CERN și Hepia, Geneva, Elveția.

Grupul a fost alcătuit din elevi de la  clasele a 9-a și a 10-a, de la profilul real, specializările: matematică-informatică și  științe ale naturii și  profilul uman, specalizarea filologie. Organizatori ai proiectului au fost d-nele profesoare: Argeșanu Lucreția-Rodica, Ioniță Ana-Geanina, Apostu Floarea, Petrică Camelia.

Vizitele organizate de CERN la Criognic Test Facility, apoi la primul accelerator de particule (0.6 GeV ) Syncrocyclotron i-au făcut pe elevi să înțeleagă multe dintre caracteristicile tehnice ale marelui accelerator de particule LHC.

În celelalte zile ale deplasării, un program complex de vizitare a sediului ONU, a Muzeului CROIX- ROUGE, a Muzeului de științe ale naturii din Geneva, apoi vizitarea orașului Montreux, a muzeului Chaplin, Castelul Chillon, muzeul NEST, vizitarea orașului Lausanne,  a constituit un bogat set de experiențe de învațare, atât pentru elevi,  cât și pentru profesorii însoțitori.

 

poza3poza4IMG-20181114-WA0040
poza6poza7