Hour of Code și Computer Science Week (2015)Locul/Data: Sediul Microsoft România (9/12/2015)
Coordonator: Prof. Boboc Eugenia
Obiective: Dezvoltarea abilităților de programare și discuții despre tehnologie alături de profesionisti din Microsoft
Anul acesta, împreună cu Asociația TechSoup și Microsoft România am organizat mai multe evenimente: de la activități de mentorat pentru elevii noștri la târguri de tehnologie, reușind astfel să creăm împreună activități care să ajute elevii să capete mai multe abilități pentru lumea această extrem de dinamică profesional.

Astfel, pe 09 decembrie 2015, am fost invitați la sediul Microsoft împreună cu elevi din clasele IX – XI pentru a programa alături de evangheliști din Microsoft. Tot acum am discutat despre tehnologie și am realizat împreuna tutorialul Hour of Code Minecraft, care îi familiarizează pe elevi cu gândirea computațională.

Activitatea a fost deschisă de Adela Bradu, PR Lead Microsoft România, Elena Coman, program manager Asociația TechSoup și Kostas Loukas, Director General, Microsoft România.

A urmat  sesiunea “Tineri în tehnologie”  – discuție despre viitorul în tehnologie cu George Dita, program manager Startup Spotlight, și Valerian Banu, software engineer UberVU.

Discurs despre Tehnologia viitorului, Todi Pruteanu, business manager Microsoft Romania

În cea de a doua parte a activității, am parcurs tutorialul Minecraft Hour of Code 2015, cu Ionuț Bălan, Microsoft MVP pe Windows Phone și BI Consultant @ Cerner Corporation