Scenariu de funcționare potrivit infrastructurii CNMB, an școlar 2020-2021SCENARIU DE FUNCTIONARE POTRIVIT INFRASTRUCTURII

COLEGIULUI NATIONAL ,,MATEI BASARAB”

In cadrul Colegiului National “Matei Basarab” conform infrastructurii s-au identificat 8 sali de clasa care permit distantarea  bancilor la 1 m, astfel incat sa fie respectate masurile prevazute in Ordinul 5487 comun MEC si Ministerului Sanatatii.

In aceste sali pot functiona cele 8 clase a XII-a in efective complete.

Celelalte sali, fiind de dimensiuni mai mici permit functionarea doar cu jumatate din efective, incadrandu-ne astfel in scenariul 2.

Programul de functionare al celor 33 de clase se va desfasura in doua schimburi,  clasele a XII-a si a XI-a in tura de dimineata, iar clasele a IX-a si a X-a dupa-amiaza.

Ora de curs va cuprinde: 40 min. predare-invatare-evaluare, 10 min. pauza  si 5 min. pentru deplasarea profesorilor la sala de clasa. In felul acesta se creeaza un interval de o ora intre cele doua schimburi necesar igienizarii salilor de clasa si spatiilor comune.

Colectivele de elevi din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a vor fi impartite in doua parti si vor veni la scoala astfel:

  • pana la data de 25 septembrie (primele doua saptamani), in prima saptamana de la inceperea scolii va veni prima jumatate din efectiv (in ordine alfabetica), iar in a doua saptamana cealalta jumatate; aceasta varianta are in vedere cunoasterea elevilor, rezolvarea unor probleme organizatorice cu scopul integrarii elevilor in demersul didactic adaptat conditiilor actuale.
  • din data de 28 septembrie se propune alternarea jumatatilor de colectiv la doua saptamani de curs.

Luni, 14 septembrie 2020 – prima zi de scoala – programul va fi urmatorul:

  • clasele a XI-a si a XII-a – 9,20 – 12,00;
  • clasele a IX-a si a X-a – 13,55 – 16,35.

Pentru respectarea tuturor normelor in vigoare si pentru asigurarea conditiilor de siguranta, in vederea prevenirii imbolnavirii, elevii vor intra direct in salile de clasa, unde vor primi toate informatiile legate de desfasurarea procesului instructiv – educativ de la profesorul diriginte (modul de desfasurare al cursurilor, orar, perioada pauzelor, spatii de recreere, etc.).

Incepand de marti, programul va fi unul obisnuit, conform orarului pe care il vor primi elevii.

Descarcati de aici repartitia caselor in salile de curs pentru anul scolar 2020 – 2021

Descarcati de aici structura anului scolar 2020 – 2021